Új élet a Dominikai Köztársaságban

One way ticket

One way ticket

Hogyan pakold be két bőröndbe az életed?

2017. szeptember 28. - MelindaBenedek

img_0572.jpg6+20 kg helyett felárral 10+25. Ennyi  egy élet.

Mivel végül mégsem indítottunk konténert, így a légitársaságok kvótáját kellett tartanunk, s ugyan vettünk egy nagyobb pakkot, de így is ebbe a 35 kilóba kellett bepakolni az életünket.

Vehettünk volna még egy plusz bőröndöt 215 dollárért és még további 75 euróért, ami azonban felesleges kiadásnak tűnt, ennyiért felvásároljuk a helyi H&M-t inkább. Majd egyszer.

Szóval maradt a két bőrönd, illetve azért egy hátizsákot még bevetettünk. Otthon rengeteg ruhát kiselejteztünk, aztán kint rájöttünk, még így is mennyi felesleges cuccot hoztunk.

Higgyétek el, a legfontosabb ruhákat, eszközöket simán be lehet pakolni két bőröndbe. De tényleg.

Egy kisebb zsáknyi felesleges meleg ruhát hoztunk, pedig januárban is egyértelmű volt, egy pulcsi kell estére, meg esetleg egy hosszú nadrág. Ehhez képest nálam van három hosszú, két kabát és négy pulóver. Meg egy zakó. Melindánál négy hosszú nadrág, két kabát és öt hosszú ujjú.

Azért is volt hasznos a szigorú kvóta, mert kiderült, a szükségtelen téli ruhákon túl is rengeteg felesleges kacatunk van otthon. És a tárgyak nagy része tényleg elrakható a fiókba, nincs szükségünk magunknál hordozni őket.

img_0621.JPGA bőröndmaximalizáláshoz két dolog kell: hajtogatás helyett Burritóba tekerés – a család nőtagjai birtokában lévő különleges tudás –, no meg egy gyerek. Mivel Nimród is velünk utazott, s neki is járt némi csomag, így öt embernyi cuccal mentünk, a cukiságbomba gyermek miatt pedig rengeteg ajtó megnyílt. A 50 kilónyi túlsúly gyakorlatilag eltűnt, az egy kézipoggyászból azért kettő lett, s végül mindenhol átcsúsztunk

Majd kipakoltunk és azzal szembesültünk, hogy mennyi felesleges holmink van.

Ha most újra lehetne pakolni, másként csinálnánk, még kevesebb meleg cucc, s esetleg még egy-két póló. De igazából bőven elég volt a két bőrönd. Még néhány könyvnek és szótárnak is jutott hely.

A lényeg, hogy mi itt vagyunk és jól érezzük magunkat.

A bejegyzés trackback címe:

https://owtdominica.blog.hu/api/trackback/id/tr812904608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása