Új élet a Dominikai Köztársaságban

One way ticket

One way ticket

Húshét R. D.

2018. április 04. - MelindaBenedek

Finoman szólva is más a Húsvét errefelé, mint otthon, a legszembetűnőbb különbség, hogy a nyuszi helyett itt a vallás kap kiemelt szerepet.

 

Semana Santa.

Azaz Nagyhét, de igazából nyugodtan nevezhetjük Húshétnek is. Ami abban nyilvánul meg, hogy egész hétre növekszik a máskor csak a hétvégékre jellemző közös alkoholfogyasztás, kivéve Nagypénteken, amikor még a boltok többsége sem árusít italt, s többen valóban elengedik ilyenkor a rumos üveget.

 

Ellenben jól mutatja, hogy az ittas vezetés itt is komoly veszély, ezért egész hétvégén narancssárga pólós önkéntesek álltak az útmentén, lengették a kis zászlóikat, ezzel is lassításra és odafigyelésre bírva az autósokat, motorosokat.

 

A nyuszinak és a locsolkodásnak nincs semmiféle hagyománya, így idén csokinyúl és piros tojás nélkül telt a Húsvét, igaz, azért a lányokat egy kicsit meglocsoltuk, mint azt a videón is láthatjátok.

 

A helyiek mélyen vallásosak, ezért az ünnep alatt kötelező templomba menni, és aki nem dolgozik, az a családjával tölti ezt a néhány napot. Ami a munkát illeti, elvileg egész héten csökkentett üzemmódban dolgoznak – igen, még a helyi tempón is lehet lassítani – miközben meg az összes szupermarket nyitva volt vasárnap és hétfőn is, ahogy például a helyi OBI is, szóval csak a tulajdonosokon múlik, hogy mely üzlet mikor üzemel.

 

Mi mindenesetre átruccantunk Puerto Platára, hogy a parton lazítsunk, este pedig egy tengerparti pizzapartit tartottunk, ami ugyan idegen az otthon megszokott Húsvéttól, de határozottan jól éreztük magunkat. És így annyira a piros tojás sem hiányzott már.

#benedek

 

 

Ha tetszett a bejegyzés (vagy ha nem), olvassátok a többi posztunkat, kövessetek facebookon,youtube-on és az instán is!

A bejegyzés trackback címe:

https://owtdominica.blog.hu/api/trackback/id/tr2413801626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása